JB’S WEAR OFFICE AND WAREHOUSE

Project Details

Category: Commercial
Client: JB’s Wear (P.Smith Superannuation Pty Ltd)
Location: Enterprise Court, Canning Vale WA
Contract Value: $3,394,000 + GST
Architect: Shelford Constructions Pty Ltd

Overview

Construction of warehouse, office and showroom facilities to accommodate the daily operation of JB’s Wear. 9.7m of the warehouse provides extra storage and allows forklifts to move safely around. The warehouse exterior was designed to allow B double trucks to travel around the perimeter while providing safe access for visitors to site. Connecting showroom and office aid the warehouse also allowing them to interact with staff when required.

Prominent features

Giant zincalume fire tanks which dwarf the office area providing a sense of security and comfort for people on site. Aluminium clad front entry and side panelling; Dado panel warehouse with Colorbond sheeting over; Concrete panel office with full height glass windows; Steel fibre warehouse concrete slab with armour joint joints; and Concrete hardstand and exposed aggregate pathways are some of the prominent features of this building.

Project Challenges

Due to the large size of the building, site restraints and the warehouse operation the building required a fire sprinkler system to comply with the requirements of the NCC. This system had to be designed to accommodate both the warehouse and canopy. Redesign was required to support the fire tanks and pumps on site in a convenient location.

The site contained a number of easements for Watercorp and the local council. The building and subsequent stormwater drainage had to be designed to not sit within these easements. Surveying and legal documents needed to be created for these easements to be approved.

Related Projects